English Shqip

Lajmet

13 Tetori - Dita Botërore për Zvogëlimin e Rrezikut nga Fatkeqësitë

26.10.2018

Me dt. 13 tetor 2018, Kryqi i Kuq i Kosovës në bashkëpunim me UNDP organizoi fushatën për "Zvogëlimin e Rrezikut nga Fatkeqësitë".

Fushata u organizua në Prishtinë dhe Vushtrri, gjatë mesditës në sheshet e këtyre qyteteve.

Me këtë rast Vullnetarët e Kryqit të Kuq bënë informimin e qytetarve për ditën botërore të zvogëlimit nga rreziku si dhe për pasojat e fatkeqësive si dhe shpërndanë broshura informuese se si duhet të reagohet në rastet e fatkeqësive të ndryshme natyrore.

If it’s not risk-informed, it’s not sustainable. If it’s not sustainable, it has a human cost. Reducing economic losses from disasters has the power to transform lives #IDDR2018 #ResilienceForAll #SendaiFramework