Rreth nesh

Home / Rreth nesh

Kush jemi ne

We are here not for income, but for outcome

Që nga viti 1908, edhe në Kosovë u shfaq idea e parë për themelimin e Kryqit të Kuq dhe kjo ide erdhi nga një Hoxhë dhe një Prift nga Gjilani. Mirëpo situata politike e asaj kohe nuk lejoj themelimin e saj.
Më 1945 – u bë themelimi i KKK-së në Prizren, në rrethana tejet dramatike sociale dhe shëndetësore për popullin e Kosovës. Me gjithsejt 9 mjek dhe 40 punëtor shëndetësor që përpiqeshin me rreth 100.000 të sëmur nga malaria, 20.000 të sëmurë nga tifoja e shumë sëmundje të tjera.
Po në këtë vit, Kryqi i Kuq i Kosovës hap shkollën e parë për infermiere në Pejë  Më 1947 – selia e KKK-së kalon nga Prizreni në Prishtinë dhe vazhdon veprimtarinë e vet humanitare.
Në vitin 1991 – qeveria dhe parlamenti serb me një vendim arbitrar suspendojnë Kryqin e Kuq të Kosovës. Si pasojë largohen të gjithë punëtorët shqiptar, dhe mbesin vetëm ata serb. Në Kosovë formohet një kryq i kuq njënacional serb për interesa të popullatës serbe duke përjashtuar 92 % të popullatës tjetë
Më 15 Tetor 1992  – Kryesia e Kryqit të Kuq të Kosovës vendosi ta vazhdoj veprimtarinë e vet me strukturë të njëjtë por pa serb të cilët nuk shprehën gadishmëri të kyqen në këtë organizatë. Kjo  nuk ishte organizatë e re por ishte vazhdim i punës aty ku kishim mbetur  por tani me kushte të punës dhe të veprimit shumë të rënda, jashtë lokaleve tona dhe nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të policisë serbe.
Më 1994 – mbahet Kuvendi zgjedhor i KKK-së në të cilin delegatët zgjedhin kryesinë dhe kryetarin.
Prej vitit 1994 deri ne fillim të luftës në Shkurt të vitit 1998, Kryqi i Kuq i Kosovës bëri shumë punë dhe tërë veprimtarinë e vet e zhvilloj në baza vullnetare pa ndonjë kompenzim duke u bazuar në donatorët vendorë dhe në mënyrë simbolike në ata të huaj. Në Kosovë ndodhi më e keqja lufta, KKK si gjithmonë edhe këtë herë u vu në shërbim të popullit duke ju ofruar ndihmë mjekësore, përkujdesje ndaj të përvuajturëve, të zhvendosurve, foshnjave, fëmijëve, pleqëve, invalidëve dhe të plagosurve. Gjatë luftës u maltretuan shumë aktivist humanitar, u arrestuan e u burgosën, e çështë më e keqja shumë prej tyre edhe u vranë.
Sot Kryqi i Kuq i Kosovës numëron më shumë se 5000 vullnetarë.
Pas luftës personeli i KKK-së u kthye në lokalet e veta, me infrastrukturë të shkatërruar, vazhdoj punën dhe mbajti Kuvendin e parë zgjedhor të pasluftës. Përveç organeve të duhura, në këtë Kuvend u zgjodh Kryetari i Nderit i Kryqit të Kuq të Kosovës, Z. TAHIR JAHA – veteran i KKK-së.

Our History

Helping others is not a job, it is a calling

 • Where It All Began

  Quisque in mollis sem. Integer malesuada laoreet mauris, ac bibendum lacus feugiat id bibenqaw. Aenean non suscipit quam, a cursus metus.

 • Every Single Campaign Counts

  Lorem ipsum. Dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed neque porta, porta leo nec, facilisis eros.

 • So Much More to Achieve

  Integer et tellus et ex convallis dictum a ut erat. Interdum et male suada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Ut vehicula et augue vel placerat.

 • All People Matter

  Quisque in mollis sem. Integer malesuada laoreet mauris, ac bibendum lacus feugiat id bibenqaw. Aenean non suscipit quam, a cursus metus.

 • The Big Movement

  Lorem ipsum. Dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sed neque porta, porta leo nec, facilisis eros.

 • There is Good in The World

  Integer et tellus et ex convallis dictum a ut erat. Interdum et male suada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Ut vehicula et augue vel placerat.

Our Team

This wonderfull people make it all possible

Helen Porter

Helen Porter

Social Worker
Etiam eu molestie eros, commodo hendrerit sapien.
Nancie Smith

Nancie Smith

Volunteer
Etiam eu molestie eros, commodo hendrerit sapien.
Billy Milligan

Billy Milligan

Social Worker
Etiam eu molestie eros, commodo hendrerit sapien.
Emma Watson

Emma Watson

Volunteer
Etiam eu molestie eros, commodo hendrerit sapien.

You Can Trust Us

We are not in for income. We are here for outcome